Anna Victoria R

Na mém blogu najdete spoustu článků týkajících se zdravého životního stylu, Cvičení - Cestování - Různých tipů - Kosmetiky a receptů. Jednoduše vše co mě baví a naplňuje !

neděle 25. listopadu 2012

Třpytivý lak na nehty od Avonu

Krásný večer, 

dnes přináším opravdu rychlou recenzi na třpytivý lak na nehty od Avonu, který mám zapůjčený od své sestřenky Páji a tímto jí chci za lak poděkovat. Na nehty jsem nanesla 5 vrstev, protože jen tři na nich nejsou nijak zvlášť vidět. Mně osobně se lak moc líbí a skvěle se hodí do tohoto Vánočního období. 


sobota 24. listopadu 2012

Henna barvení II.

Krásný večer všem!!



a je tu další článek na téma ,, Henna – přírodní barvení vlasů“. Už jsem se na ty své nazelenalé vlasy nemohla dále dívat a tak jsem si opět v DM drogérii zakoupila Hennu a vlasy si nabarvila. Dnes bych Vám jen chtěla ukázat, jak barva vypadá a poradit, jak ji na vlasy nanášet. Fotky před a po jsem dávat nebudu, protože musím bohužel říci, že se mi v tomto případě vlasy vůbec neobarvily. 


K barvení jsem použila Hennu v odstínu Bordó. Moje kadeřnice mi poradila, že když si vlasy obarvím červenou barvou, tak by mi ty zelené odstíny měly vymizet. Vyzkoušela jsem to teda, ale bohužel se vůbec nic nezměnilo a tak mi nezbývá nic jiného než si vlasy obarvit nějakou ne-přírodní barvou.

pondělí 19. listopadu 2012

Permanentní prodloužení řas

Hezký večer přeji,

ráda bych se s Vámi podělila o svojí první zkušenost s permanentním prodloužením řas, protože z nich mám strašně moc velkou radost. Před chvilkou jsem se vrátila domů od své kamarádky, která řasy prodlužuje a jediné co od té doby ustavičně dělám je to, že se jen a jen dívám do zrcadla na své nové řasy :).

Tato metoda prodloužení řas teď frčí úplně všude, řasy můžete mít krásně dlouhé a husté, barevné nebo i s nějakým kamínkem. Já jsem pro začátek zkusila obyčejné černé, a i když mám sama o sobě řasy dost dlouhé a kvalitní, tak jsem se nenechala dlouho přemlouvat a zkusila je také.

Už se těším, až se ráno vzbudím a nebudu si muset zdlouhavě nanášet řasenku. :-)



Repete aneb můj víkend a recenze na lak na nehty.

Krásný den všem!

víkend už je zase za námi a já nevím jak Vy, ale já jsem si ho skvěle užila. V pátek jsem si udělala radost a vyrazila na odpolední nákupy. Jsem strašně ráda, že jsem si konečně koupila ochranné pouzdro na telefon, které už dlouho nutně potřebuji, jelikož si telefon vždycky hodím někam do kabelky a pak bůh ví co se tam s ním děje a o co se otírá, jako posledně o klíče a pak vypadá dost nehezky. Proto jsem neváhala, když jsem na stojanu s pouzdry zahlédla krásný růžový koženkový kryt a koupila si ho. Mobil do něj lehce zandám i vyndám pomocí malé stužky, která je tam vložená a navíc je kryt opravdu jednoduchý a mně osobně se moc líbí.  

V sobotu jsem se poprvé zúčastnila tříhodinového Zumba marathonu, který byl ve stylu Halloweenu a i když jsem se převlékla za uklizečku a moje sestřenice za školačku, které mají k Halloweenu opravdu daleko, tak jsme mezi holky stejně skvěle zapadly.V neděli jsem pak byla v kině na kresleném filmu Hotel Transylvánie v 3D a musím říct, že to byla opravdu švanda. Po dlouhé době jsem se opravdu skvěle bavila!


pondělí 12. listopadu 2012

Vánoční a podzimní dekorace - Winter decoration

Zima už nám klepe na dveře, počasí se každým dnem mění rychleji a rychleji a to je právě ten správný okamžik na zkrášlení našich domovů! Každý z nás už určitě někdy viděl různé druhy vánočních či mikulášských dekorací v obchodech či květinářstvích, ale proč si takovou krásu nevytvořit doma v pohodě, a co víc, podle své vlastní fantazie?

Já se osobně při vytváření těchto dekorací skvěle odreaguji, většinou používám svoji vlastní fantazii, i když se občas stane, že se na nějaké ty inspirativní fotky podívám na internetu nebo v nějakém časopisu, ale spíše se řídím svým momentálním pocitem a používám barvy, které se mi v tu danou chvíli nejvíce líbí.

Potřebné pomůcky, které budete potřebovat většinou seženete v nějakém zahradnictví, květinářství, obchodech s dekoracemi (např. Nanu Nana), kde toho mají opravdu spoustu.   
Některé věci si také můžete nasbírat venku, jako třeba různé druhy listí, vlašské ořechy, kaštany, kukuřici, slunečnicová semínka, šípek atd. Také se dají vyrobit různé křížaly, pomerančová nebo banánová kolečka, použít se dá i hřebíček, celá skořice, zkrátka fantazii se meze nekladou. Vše vyjmenované můžete stoprocentně vidět na všech mých výrobcích.

A teď už k samotnému výtvoru. Dnes vám ukáži, co jsem si před nedávnem sama doma vyrobila a co všechno jsem k tomu potřebovala. Jedná se o malovaný květináček se svíčkou zdobený ovocem.

sobota 10. listopadu 2012

Kokosovo - mrkvový koláč - Carrot cake with coconut

tento koláč jsem poprvé pekla v Anglii a to když jsem se snažila upéct jednodušší variantu proslulého anglického carrot caku. Tento koláč je opravdu mňamózní, byl celý sněden v den, kdy jsem ho upekla ;). Doufám, že bude chutnat i Vám ! Dobrou chuť. 

Ingredience: 

3 lžíce strouhaného kokosu                                                 
250 g mrkve 
3 ks vajec
150 g cukru krupice
5 lžic horké vody
60 ml oleje
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce vanilkového aroma
tuk na vymazání 

                                                                                         

Nový lak od S-he

Krásný podvečer všem,

včera jsem si udělala radost a koupila si pár laků na nehty, stíny na oči a nějaké oblečení. Měla jsem tak trošku slabou chvilku a protože jsem si už dlouho nic nekoupila, tak jsem se rozhodla, že si udělám alespoň trošku radost.

Lak na nehty, který Vám dneska ukážu je od značky S-he, odstín 325. Je to krásná světle hnědá barva, kterou jsem si chtěla už moc dlouho pořídit. Lak jsem zakoupila v DM drogérii a stál mě 60 Kč. K němu jsem si koupila ještě takový vínově-fialový od S-he, tmavě zelený se třpytkami od Essence a vínový od Miss sporty, na ty pak udělám recenzi později. Musím přiznat, že od značky S-he ještě žádný výrobek nevlastním a tak už se moc těším na to, až jej vyzkouším.



S-he 325



Henna, ta mě baví!!!


Ahooj všichni,

Dnes jsem se rozhodla napsat článek o barvení vlasů pomocí přírodní barvy Henna. Důvody, které mě přiměly k použití této barvy jsou ty, že jsem si jednak děsivě zničila své dlouhé vlasy peroxidem a také to, že jsem chtěla zkusit něco nového. A proč nezkusit něco, co Vám vaše vlasy neničí, ale právě naopak regeneruje?

Zdroj: www.lushcz.cz

Mojí první Henna barvu jsem si koupila tento rok v Anglii, mají ji ve skvělém obchodě zvaném Lush. Kdo nezná ( www.lushcz.cz ), tam se o Lush Henně dozvíte spoustu zajímavých informací. Henna od Lush vypadá jako ztvrdlé bláto, je to velký obdélník, který je čarami rozdělen na malé čtverečky, které se pak dají odlamovat či za pomocí nože odkrojit. Mně osobně Henna voní, ale někomu přijde až moc aromatizovaná což způsobují bylinky, které jsou do ní přidány. Můj první odstín Henny byl ,,Caca Brun“ což znamená, že by se vlasy měly zbarvit do hnědého odstínu. Při koupi tohoto produktu, jsem se nezapomněla pozeptat slečen , které v Lushi pracují, jestli si myslí, že mi barva na  moje blond vlasy chytne dobře či ne. Ony řekly, že by měla, ale že si mám vzít radši ještě jednu kostičku navíc, abych popřípadě vlasy ještě jednou přebarvila. Což jsem mimochodem udělala dobře, proč, se dozvíte na konci tohoto článku.



Míchání Henny.
A teď už k samotnému nanášení a přípravě.
Na své celkem dlouhé vlasy jsem použila
čtyři malé kostičky Caca Brun Henny a dvě
kostičky Caca Marron, což je odstín do červena. Kostičky jsem vložila do menšího
kastrůlku a přidala jsem horkou vodu s černým čajem a to proto, aby byla barva
ještě více tmavší. Kostky se musí ve vodě úplně rozpustit při neustálém míchání do té doby než vznikne taková kašovitá hmota. Musím říct, že mi to míchání zabralo dost času. Průběžně si do kastrůlku přilévejte vodu, aby kaše nebyla moc hustá. Když už máte hotovo, tak můžete začít s nanášením. Jen radím pokud je venku teplo, vezměte si nějakou židli a jděte si sednou ven na trávník, pokud ne, doma si židli podložte novinami. Na nanášení barvy jsem použila speciální štěteček na barvení vlasů, který si můžete koupit snad kdekoliv.

Moje blond vlasy před barvením.
Caca Brun kaše.
S nanášením mi pomohla kamarádka, protože sama bych to určitě nezvládla. Na vlasy jsme barvu nanesly tak, že jsme si vlasy rozdělily na 4 díly - dva díly vpředu a dva vzadu.
Henna by se na vlasy měla nanášet po velkých pramíncích, alespoň tak s tím mám zkušenosti já a vždycky pak ten konečný výsledek vypadal nejlépe. Takže si vezměte asi na tři prsty široký pramen, na který naneste barvu a ručně za pomocí rukavic pramen pořádně promněte, tak aby se barva dostala úplně všude. Takto  pokračujte až do konce barvení. Jen Vás tedy musím předem upozornit, že když barva zaschne, tak to je jako kdybyste na hlavě měly bláto, takže prameny ztvrdnou a vy už s nimi znovu nehnete, proto je barvěte pečlivě hned od začátku. Barva se také docela drolí, takže hlavu doporučuji obalit nějakým starým ručníkem nebo igelitkou. Slečna z Lush obchodu mi říkala, že pokud chci mít vlasy více do červena nebo s červeným odleskem, tak je mám obalit igelitem a když ne tak je nechat volně.
Caca Marron kaše.


Barvu jsem na vlasech nechala asi 3 hodiny a pak pečlivě smyla vodou a použila kondicionér. Hrozně jsem se těšila na to, až budu mít zase krásné hnědé vlasy, jako předtím. Avšak stalo se to nejhorší, co bych v životě nečekala, že se stane. Mé vlasy byly zelené !!! Ihned jsem běžela za svými kamarádkami a byla jsem totálně v šoku a samozřejmě, že jsem takhle nechtěla vypadat ani jeden den a tak jsme namíchaly ještě jednu směs a to odstín Marron, jelikož jsme věděly, že červená barva ztlumí ty zelené odstíny. A tak jsem na hlavě nosila turban další tři hodiny a po smytí jsem byla naštěstí mile překvapená. Barva byla krásně kaštanově hnědá, hurá!

Závěrem Vám povím, jak moje blond přeměna probíhá až do teď od doby, kdy jsem si vlasy obarvila Hennou. Už to bude asi půl roku a vlasy mi stále hází zelený odstín. Hennou jsem si je barvila už několikrát a pokaždé přidám nějaký červený odstín do hnědé kterou si na vlasy dávám. Vlasy jsem si musela o 20 cm zkrátit a teď v prosinci musím jít na další stříhání bohužel znova. Holt peroxid je žrout a velký nepřítel vlasů. Barva mých vlasů je celkem fajn, bohužel nemám žádné foto po barvení, jen tedy před barvením. Po každém umytí mám vlasy světlejší a stále hází odlesky do zelena, ale vidět to je opravdu málo. Určitě za to nemůže Henna barva, ale samozřejmě ten blond prevít! Henna vlas obalí a tím ho vlastně zpevní a regeneruje, takže pokud si vlasy nechcete totálně zničit, ale láká Vás nějaká změna, tak neváhejte a zajděte si Hennu koupit.