Anna Victoria R

Na mém blogu najdete spoustu článků týkajících se zdravého životního stylu, Cvičení - Cestování - Různých tipů - Kosmetiky a receptů. Jednoduše vše co mě baví a naplňuje !

pondělí 12. března 2012

Boloňské špagety - Spaghetti Bolognese

tento recept na Boloňské špagety jsem se naučila v Anglii a dle mého názoru, je to opravdu jedno z nejjednodušších a nejrychlejších jídel, které si může uvařit úplně každý. Někde jsem četla, že se pravé Boloňské špagety upravují na bílém víně, ale já se naučila tenhle recept, takže doufám, že i Vám bude chutnat, tak jako mě. Občas si obyčejné špagety obměním za zdravější hnědé. Tento druh špaget, je také vhodný pro děti.



I got this recipe from my host mum in England and in my opinion this recipe is pretty easy and delicious. I think that you and your children will love it. Let me know if you like it or not really :)

Potřebujete:                                                  Ingredients:

500 g mletého masa                                      500 g beef mince
1 cibuli                                                             1 onion
1 měsíček česneku                                           1 clove of garlic
1 rajský protlak                                                1 chopped tomatoes
1 lžíce rajčatového pyré                                    1 spoon of tomato purre
Vývar  nebo vodu                                             Stock or water
Špagety, těstoviny                                             Spaghetti or pasta
Pepř, sůl, bazalka                                              Pepper, salt, basil
Sýr                                                                   Cheese

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a spolu s rozmačkaným česnek, smažíme na olivovém oleji. Poté přidáme mleté maso a vaříme do zhnědnutí masa. Přidáme rajčatový protlak, bazalku a pyré. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme potřebné množství vývaru. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.

Peel and chop the onion. Pour the olive oil into a saucepan, heat it and fry the onion until translucent. Add squeezed garlic and mince. Fry until the mince is brown and crumbly. Then add the chopped tomatoes and tomato purre. After 5 minutes you can pour the stock into the saucepan and simmer for at least 30 minutes. Finally you need to add basil, pepper and salt. Boil pasta and serve it with grated cheese and fresh basil. :-)


1 komentář: