Anna Victoria R

Na mém blogu najdete spoustu článků týkajících se zdravého životního stylu, Cvičení - Cestování - Různých tipů - Kosmetiky a receptů. Jednoduše vše co mě baví a naplňuje !

středa 14. března 2012

Palačinky - Pancakes - Crepes

Krásné ráno,

uááá dostala jsem nesmírnou chuť na palačinky!!! musím si dnes naplánovat hodně aktivit, protože tohle je opravdu výborná, ale nesmírně sladká kalorická bomba :-). Doufám, že se Vám moje snídaně bude líbit a, že mě v tom nenecháte a taky si nějakou tu palačinku ukuchtíte.






Ingredience (těsto)  - 8 palačinek

200 g hladké mouky nebo Soya mouka (zdravější varianta)
500 ml mléka
2 lžíce cukru
2 vejce
sůl, olej

Náplň:

2 lžíce tvarohu
1 lžíce bílého jogurtu
2 lžičky vanilkového cukru
hrst rozinek
banán
kakao





Postup :

Nejdříve si smícháme vejce s mlékem, cukrem a špetkou solí v mixéru. Poté postupně přidáváme mouku a mixujeme. Když nám vznikne řídké těsto bez hrudek, tak se můžeme vrhnout na smažení. Na pánev si dáme trošku oleje, já na to používám takový malý štěteček, protože toho oleje potřebujete opravdu minimálně. Naběračkou na polévku nabereme jednu porci a pomalu vlijeme na rozpálenou pánev. Pánví otáčíme, aby se těsto rozprostřelo po celé ploše pánve a pak už jen čekáme, dokud se palačinka sama neodlepí od dna pánve. Většinou to také poznáte podle toho, že se na palačince začínají dělat bubliny. Pak palačinku otočíme pomocí nějaké špachtičky nebo převracíme ve vzduchu.





Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, jogurt, cukr ušleháme v krém. Rozinky si předtím ponoříme na 10 minut do vody a poté je odkapané přidáme do krému, přidáme vanilkový cukr, nakrájený banán. Nakonec rozetřeme na hotovou palačinku a posypeme kakaem. Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Hanka Šrámková17. prosince 2015 v 6:21

    palačinky zbožňuju a tu tvoji náplň určitě zkusím, ať je nejím pořád s nutellou :D jinak koukám že děláš palačinky asi na klasické pánvi? já právě přemýšlím o nákupu takovéhle speciální pánve na palačinky, protože je dělám fakt často (každý víkend aspoň jednou k snídani). nemáš s něčím podobným zkušenosti?

    OdpovědětVymazat